پروژه کمک های مشروط تحصیلی مخصوص خارجی ها (YŞEY) یک پروژه کمک نقدی مشروط است که به خانواده های آسیب پذیر کمک نقدی می کند تا به طور منظم کودکان مدرسه ای خود را به مدرسه بفرستند.
از سال 2017 ، کودکان خانواده های که خارج از مراکز مسکن موقت زندگی می کنند ، در مراکز آموزش رسمی و آموزش موقت تحصیل می کنند ، تمام ثبت نام مرنیس را تکمیل کرده اند و شماره شناسایی آنها از 9 شروع شده است، می توانند از کمک های مشروط تحصیلی برای خارجی ها بهره مند شوند.
هدف اصلی این پروژه کاهش موانع اقتصادی خانواده های شکننده با حضور کودکان در مدرسه و حمایت از خانواده ها برای ارسال فرزندان خود به مدرسه به طور منظم است. پرداخت های نقدی تحت این پروژه از مهد کودک تا کلاس 12 پرداخت می شود ، به شرطی که آنها به طور منظم به مدرسه بروند (اگر آنها بدون بهانه برای بیش از چهار روز در هر ماه که مدرسه باز است، غیابت نکنند). این کمک هر دو ماه یک بار برای هر کودک تا کلاس (در مدارس دولتی) داده می شود.
در چارچوب برنامه کمک تحصیلی مشروط به خانواده های واجد شرایط مشروط بر اینکه فرزندان آنها (از مهدکودک تا کلاس دوازدهم) به طور منظم به مدرسه دولتی بروند، هر دو ماه یکبار برای هر فرزند مدرسه رو، کمک هزینه نقدی پرداخت میشود. در صورتی که کودک شرایط حضور در مدرسه دولتی را در ماههای قبل به جای آورده باشد (*به شرطی که در هر ماه تحصیلی کمتر از 4 روز غیبت داشته باشد) کمک نقدی به وی تعلق می گیرد. کمک نقدی تعلق گرفته نسبت به جنسیت کودک و نیز سن کودک متفاوت است. میزان کمک انجام گرفته به دانشآموزان دبیرستانی (پایههای 9 تا 12) نسبت به دانشآموزان دبستانی و راهنمایی (کلاس 1 تا 8) و مهدکودک بیشتر است. همچنین دختران واجد شرایط کمک بیشتری نسبت به پسران دریافت می کنند.
* برای غیر حاضری بیشتر از چهار روز باید ""راپور صحی رسمی"" که از کلینیک منطقه خود ویا بیمارستان دریافت کرده اید تسلیم اداره مدرسه کنید.
پسران از مهدکودک الی کلاس هشتم ماهیانه 90 لیره ترک و از کلاس نهم الی کلاس دوازدهم ماهیانه 130 لیره ترک دریافت میکنند. دختران از مهدکودک الی کلاس هشتم 100 لیره ترک و از کلاس نهم الی کلاس دوازدهم ماهیانه 150 لیره ترک دریافت می کنند. علاوه بر این، دو پرداختی دیگری کمک های اضافی در ابتدای هر ترم مدرسه به ذینفعان پرداخت میشود. (در ماه های سپتامبر و جنوری) در محدوده کمک های اضافی دختران و پسران از مهدکودک الی کلاس چهارم 250 لیره ترک، از کلاس پنجم الی کلاس هشتم 500 لیره ترک و از کلاس نهم الی کلاس دوازدهم 1000 لیره ترک کمک دریافت میکنند. از سپتامبر 2019، برای دانش آموزان دوره متوسطه و لیسه علاوه بر پرداختی های اضافی، پرداختی های تشویقی نیز آغاز شده است. پرداختی های تشویقی برای کلاس های 5-6-7-8 مبلغ 500 لیره ترک و برای کلاس های 9-10-11-12 مبلغ 750 لیره ترک است. پرداختی های تشویقی به همراه پرداختی های اضافی در ابتدای هر ترم مدرسه پرداخت می شود.
تمام خانواده هایی که دارای کودکان در سن مدرسه هستند، ثبت نام خود را در سیستم مرنیس تکمیل کرده باشند و شماره شناسایی آنها از 9 شروع شده باشد می توانند برای پروژه کمک های مشروط تحصیلی (YŞEY) درخواست دهند.
خانواده ها برای بهره مندی از پروژه کمک های مشروط تحصیلی (YŞEY) باید واجد برخی شرایط (وجود حداقل یک فرزند مدرسه رو در خانواده) باشند و فرزند یا فرزندان خود را به طور منظم به مدرسه بفرستند.
تمام خانواده هایی که دارای کودکان در سن مدرسه هستند، ثبت نام خود را در سیستم مرنیس تکمیل کرده باشند و شماره شناسایی آنها از 9 شروع شده باشد می توانند برای پروژه کمک های مشروط تحصیلی (YŞEY) درخواست دهند.
کلیه متقاضیان باید دارای معیارهای زیر باشند.
• همه اعضای خانواده باید در ترکیه ثبت نام شده باشند،
• خانواده در زمان درخواست نباید دارایی درآمدزا یا درآمد منظمی داشته باشد.
• هیچ یک از اعضای خانواده نباید از بیمه تامین اجتماعی برخوردار باشند،
• در زمان درخواست، خانواده باید حداقل یک فرزند در سن مدرسه داشته باشد.
برای بهره مندی از پروژه ، باید تمام معیارهای فوق را برآورده کرد و باید مشخص شود که خانواده متقاضی نیازمند است. تمامی متقاضیان بر اساس معیارهای یکسان ارزیابی می شود.
در هر زمانی از سال می توانید برای بهره مندی از پروژه کمک های مشروط تحصیلی (YŞEY) درخواست بدهید. برای ارائه درخواست، یکی از اعضای خانواده باید در ساعات کاری در منطقه ای که خانواده در آن ثبت نام کرده به بنیاد همیاری و همبستگی اجتماعی (SYDV) یا مرکز خدمات هلال احمر ترکیه مراجعه کند. فردی که از طرف خانواده برای دادن درخواست کمک مراجعه می کند باید بالای 18 سال سن داشته باشد (طبق قوانین ترکیه، افراد متاهل 16-17 ساله نیز بزرگسال محسوب می شوند).
کلیه پناهندگان اعم از سوری یا غیرسوری و نیز کلیه خارجیان ساکن ترکیه، هنگام مراجعه برای دادن درخواست جهت بهره مندی از پروژه کمک های مشروط تحصیلی (YŞEY) باید کارتهای شناسایی کلیه اعضای خانواده را که شماره شناسایی آن با رقم 9 شورع می شود، همراه داشته باشند. آنهای که کارت شناسایی نداشته باشند، نمی توانند از این کمک بهره مند شوند.
هنگام مراجعه برای پروژه کمک های مشروط تحصیلی (YŞEY) هیچ مدرکی برای ثبت نام کودک در مدرسه خواسته نمی شود. درخواستها بر اساس شماره شناسایی افراد در نرم افزار مربوطه ثبت می شود.
ذینفعان پروژه کمک های سازگاری اجتماعی (SUY) و نیز پروژه متمم کمک های سازگاری اجتماعی (T-SUY) می توانند برای بهره مندی از پروژه کمک های مشروط تحصیلی (YŞEY) نیز درخواست دهند. اما معیارهای لازم برای دریافت وجه کمکی از پروژه کمک های مشروط تحصیلی (YŞEY) (اگرچه در فرم درخواست مشترک ارزیابی می شود با معیارهای لازم برای بهره مندی از T- SUY / SUY متفاوت است) همچنین شرط حضور منظم در مدرسه را می طلبد.
پرداخت ها هر دو ماه یکبار (معمولاً در ماههای ژانویه، مارس، مه، جولای، سپتامبر، نوامبر) برای هر ماه حضور منظم در مدرسه از طریق کیزیلآی کارت هالک بانک انجام می شود. پس از واریز پول در حساب ذینفعان توسط هلال احمر ترکیه از طریق پیامک تلفن همراه به آنها اطلاع داده می شود. به همین دلیل ، مهم است که متقاضیان پروژه و مستفیدین اطلاعات تلفنی خود را به روز نگه دارند.
درخواست بهره مندی از پروژه کمک های مشروط تحصیلی(YŞEY) تنها در شهر محل ثبت متقاضی و از منطقه ای که در اداره نفوس آن ثبت شده و در سیستم اداره کل مهاجرت نیز به ثبت رسیده قابل انجام است. این مقررات مطابق با قوانین سازمانهای ترکیه در مورد ثبت نام و ارائه کمک های اجتماعی است. اگر ذینفعان به منطقه دیگری نقل مکان کنند، ارائه کمک به آنها متوقف خواهند شد و باید بار دیگر با مراجعه به دفتر بنیاد همبستگی و همکاری اجتماعی یا هلال احمر ترکیه درخواست بهره مندی از پروژه کمک های مشروط تحصیلی(YŞEY) دهند. دلیل این امر این است که تصمیم نهایی در مورد واجد شرایط بودن افراد توسط هیئت امنای بنیاد گرفته می شود.
در اداره کل مهاجرت استان خود باید آدرس خود را ثبت کنند. در طول فرآیند درخواست پروژه نیازی به دریافت اسناد ویژه از اداره های جمعیت نیست. برای معلومات بیشتر در این مورد به شماره 157 اداره کل مهاجرت در ارتباط شوید. سپس باید برای بهره مندی از پروژه کمک های مشروط تحصیلی(YŞEY) به بنیاد همیاری و همبستگی اجتماعی و یا هلال احمر ترکیه در منطقه جدید نیز مراجعه نمایند. به این ترتیب واجد شرایط بودن آنها برای بهره مندی از این کمکها بار دیگر توسط هیئت امنای بنیاد مورد بررسی قرار می گیرد.
پس از تکمیل فرآیند ارزیابی متقاضی توسط بنیاد همیاری و همبستگی اجتماعی، از سوی هلال احمر ترکیه به متقاضیان یک پیامک تلفن همراه ارسال می شود. خانواده هایی که در مدت سه ماه پس از تاریخ درخواست هیچ پیامکی در رابطه با نتیجه درخواست خود دریافت نکرده باشند، می توانند به مراکز بنیاد همیاری و همبستگی اجتماعی یا دفتر مرکز خدمات هلال احمر ترکیه درخواست داده اند مراجعه کنند و یا از طریق شماره تلفن الو 168 هلال احمر که خدمات رایگان ارائه می دهد، کسب اطلاعات کنند. نتیجه مراجعه برای بهره مندی از پروژه کمک های مشروط تحصیلی(YŞEY) می تواند تا 3 ماه طول بکشد.
مطابق قوانین جمهوری ترکیه تنها بزرگسالانی که فرزندان آنها به مدرسه می روند، می توانند برای بهره مندی از پروژه کمک های مشروط تحصیلی(YŞEY) مراجعه کنند. بر اساس قانون مدنی ترکیه، بزرگسالان بالای 18 سال یا افرادی 16 یا 17 ساله که عقد نکاه رسمی دارند می توانند درخواست دهند.
در مواردی که والدین کودک در قید حیات نباشند و کودک با فرد دیگری در یک خانه زندگی کند، فردی که وصی، قیم یا سرپرست قانونی کودک است، می تواند برای دریافت کمک تحصیلی مشروط مراجعه کند، به شرطی که مدارک قانونی لازم مبنی بر اینکه سرپرستی کودک را بر عهده دارد، ارائه دهد.
در سایر موارد، کودکان جدا شده از خانواده و بدون همراه بزرگسال باید به عنوان کودکان نیازمند حمایت ثبت شده و به مراجع ذیصلاح ارجاع داده شوند.
اگر چه دریافت پاسخ برای تقاضاهای داده شده بسته به حجم کاری بنیادهای همیاری و همبستگی اجتماعی متفاوت است، اما در حالت کلی ممکن است دریافت نتیجه از روز درخواست تا 3 ماه طول بکشد.
بهره مندی از سایر کمکهای اجتماعی بر دریافت کمک خانواده از پروژه کمک های مشروط تحصیلی(YŞEY) تاثیری ندارد. به عنوان مثال، بسیاری از خانواده ها هستند که به طور همزمان از پروژه انسجام اجتماعی (SUY) و نیز پروژه کمک های مشروط تحصیلی(YŞEY) کمک مالی دریافت می کنند.
نخیر، کمک های ارائه شده در محدوده پروژه کمک های مشروط تحصیلی(YŞEY) متوقف نمی شود ، اما پرداختی برای ماه غیبت مدرسه بیش از 4 روز بدون عذر* ارائه نمی شود. مستفدین برای دوره های پرداخت آینده دوباره ارزیابی می شوند. علاوه بر این، نیازی به درخواست مجدد برای پروژه نیست.
در صورت تثبیت اگر کودکانی در طول یک ماه 4 روز یا کمتر از 4 روز از مدرسه غیبت داشته باشند، در دوره های پیش رو میتوانند برای ماه های مربوطه قبلی کمک مالی دریافت کنند. حذف از پروژه کمک های مشروط تحصیلی(YŞEY) و قطع کامل این کمک نقدی تنها در صورتی رخ می دهد که خانواده معیارهای واجد شرایط بودن را نداشته باشد، کودک به طور کامل ترک تحصیل کند، از مدرسه فارغ التحصیل شود یا فوت کند.
* برای غیر حاضری بیشتر از چهار روز باید ""راپور صحی رسمی"" که از کلینیک منطقه خود ویا بیمارستان دریافت کرده اید تسلیم اداره مدرسه کنید.
برای خانواده هایی که در محدوده پروژه کمک های مشروط تحصیلی(YŞEY) مشمول دریافت کمک نقدی می شوند، یک پیامک تلفن همراه مبنی بر آماده بودن کارت هلال احمر دریافت می کنند. در این پیامک کوتاه آدرس و شعبه بانک محل دریافت کارت هلال احمر نوشته می شود. صاحب کارت می تواند با ارائه کارت شناسایی از شعبه هالک بانک مشخص شه به عنوان محل توزیع، کارت خود را دریافت کند. هنگام تحویل کارت، یک فرم رضایت نامه توسط دارنده کارت امضا می شود که تأیید می کند هلال احمر و شرکای اجرایی آن از حق نظارت، لغو و بازپس گرفتن
مبالغ باقیمانده در کارت، در صورت عدم استفاده از آن برخوردار هستند. پس از امضای فرم رضایت به فرد؛
1) کارت هلال احمر
2) یک پاکت مهر و موم شده با کد رمز کارت تحویل داده می شود.
خانواده هایی که قبلاً به دلیل بهره مندی از پروژه کمک های سازگاری اجتماعی (SUY) ویا پروژه متمم کمک های سازگاری اجتماعی (T-SUY) کارت هلال احمر دریافت کرده اند، به خاطر بهره مندی از پروژه کمک های مشروط تحصیلی(YŞEY) کارت هلال احمر جدیدی دریافت نمی کنند (و بالعکس). در این شرایط، دو حساب مختلف در کارت هلال احمر ایجاد میشود و پرداختهای مربوطه به حساب های باز شده برای این دو پروژه واریز میشود. اطلاعات مربوط به حساب های مختلف را می توان در صفحه نمایش خودپرداز هالک بانک مشاهده کرد. لازم به ذکر است که در سایر دستگاه های خودپرداز، کل مبلغ موجود در کارت نمایش داده می شود. هنگام خرج کردن پول از کارت هلال احمر در دستگاههای کارتخوان، ابتدا پول موجود از حساب کمک های سازگاری اجتماعی (SUY) خرج می شود.
اگر ظرف مدت سه ماه از تاریخ ارسال پیامک مبنی بر واجد شرایط بودن متقاضی برای پروژه کارت خود را دریافت نکند پول وارد شده به حساب کیزیلآی کارت دوباره به حساب پروژه مسترد خواهد شد و قابل دریافت نخواهد بود. در طول این فرآیند ، دو پیام هشدار به سودمند در عرض دو ماه متوالی ارسال می شود که او باید کارت خود را تحویل دهد.
از کیزیلای کارت که به شما داده شده، می توانید با استفاده از دستگاه های خودپرداز پول نقد برداشت کنید یا با استفاده از دستگاه کارتخوان خرید نمایید. برداشت پول از خودپردازهای هالک بانک، واقف بانک و بانک زراعت رایگان است. اما در صورت برداشت پول از طریق دستگاه های خودپردازی غیر از این سه بانک، برای دریافت پول ممکن است از شما کارمزد دریافت شود. حتی دستگاه های خودپرداز غیر از خودپرداز هالک بانک ممکن است برای دادن اطلاعات در مورد مبلغ باقی مانده در حساب از شما کارمزد دریافت کنند. این کارمزدها از حساب شما پرداخت می شود. شما نمی توانید پول به حساب واریز کنید. اگر در کیزیلآی کارت شما پول کمتر از 50 لیره ترک باشد شما میتوانید این پول را در خرید از ماشین های کارت خوان سیار استفاد کنید. همچنین مبالغ کمتر از 50 لیره ترک را نمی توانید به صورت نقدی از دستگاه خودپرداز برداشت کنید.
بله، محدودیتهای مختلفی در استفاده از کارت هلال احمر وجود دارد.
• نمی توانید خرید آنلاین انجام دهید یا پول حواله کنید.
• این کارت ها در دستگاه های خودپرداز ATM یا کارتخوان سیار POS خارج از ترکیه قابل استفاده نیستند.
• برای خرید الکل یا سیگار نمی توان از کارت ها استفاده کرد.
• مبلغ موجود در کارت ها فقط با وارد کردن رمز ذینفعان قابل استفاده است.
• کارت به ذینفع حق اعتبار نمی دهد، مبلغ موجود در کارت نمی تواند کمتر از 0 لیر باشد.
هر بار پس از واریز پول در کارت هلال احمر، یک پیامک تلفنی به ذینفعان ارسال می شود. بر این اساس بروز نگهداری شماره تلفن خیلی مهم است. علاوه بر این، افراد می توانند مبالغ باقیمانده در کارت های خود را به صورت رایگان از دستگاه های خودپرداز هالک بانک، واقف بانک و بانک زراعت ببینند.
اگر در پایان هر ماه مبلغی در حساب باقی بماند، این مبلغ به ماه بعد منتقل می شود. در صورت عدم استفاده از پول واریز شده در کارت به مدت 6 ماه (حساب غیرفعال)، مبلغ موجود در حساب توسط بانک پس گرفته می شود و با ارسال پیامک به ذینفع اطلاع داده می شود که مبلغ موجود در کارت هلال احمر به مرکز مسترد شده است.
متقاضیان و مشمولان این برنامه می توانند برای دریافت پشتیبانی، کسب اطلاعات و اعلام شکایت های خود با مرکز تماس هلال احمر به شماره تلفن 168 که به زبان های عربی، ترکی، انگلیسی، فارسی و پشتو خدمات رایگان ارائه می دهد تماس بگیرند. پس از گرفتن شماره تلفن 168 می توانید عدد مورد نظر را فشار داده و به گزینه های زبان دسترسی پیدا کنید. (1 برای ترکی، 2 برای عربی، 3 برای فارسی، 4 برای انگلیسی، 5 برای پشتو) پس از انتخاب زبان، برای پروژه کمک های مشروط تحصیلی(YŞEY) باید شماره 2 را شماره گیری کنید تا به اپراتور این برنامه وصل شوید.
خانوادههایی که برای بهره مندی از این برنامه واجد شرایط هستند، تا زمانی که شرایط آنها ادامه پیدا کند و در بازدیدهای بنیاد همیاری و همبستگی اجتماعی از خانه آنها نیز تایید شود که نیازمند کمک هستند، به بهره مندی از پروژه کمک های مشروط تحصیلی(YŞEY) ادامه می دهند.
تاریخ انقضای کارت هلال احمر روی آن درج شده است. تاریخ انقضای کارتهای منقضی شده هلال احمر به صورت خودکار توسط بانک تمدید میشود. اگر توسعه ای در رابطه با دوره استفاده از کارت وجود داشته باشد ، این اطلاعات از طریق کانال های ارتباطی پروژه به ذینفعان منتقل می شود. حتی اگر تاریخ استفاده از کارت معتبر باشد، این بدان معنا نیست که کمک تا تاریخ انقضای کارت ادامه خواهد یافت. اما در صورت بسته شدن حساب ذینفع به دلایلی نظیر گم شدن کارت، به حالت غیرفعال درآمدن حساب، سرقت کارت یا اتفاقاتی از این قبیل، کارت ها قبل از تاریخ مندرج در روی آن باطل می شود.
خیر، از آنجایی که معیارهای واجد شرایط بودن برای استفاده از پروژه کمک های مشروط تحصیلی(YŞEY) متفاوت است و این دو برنامه کمکی کاملا متفاوت از یکدیگر هستند، بنابراین برای بهره مندی از هر کدام از آنها باید درخواستهای جداگانه ای ارائه شود. مشمول پروژه کمک های مشروط تحصیلی(YŞEY) شدن به معنی مشمول پروژه کمک های سازگاری اجتماعی (SUY) شدن نیست، همانطور که ذینفع بودن در پروژه کمک های سازگاری اجتماعی (SUY) به این معنی نیست که می توانید ذینفع پروژه کمک های مشروط تحصیلی(YŞEY) باشید. اگرچه فرم های درخواست یکسان است و درخواست ها نیز به همان مراکز خدماتی بنیاد همیاری و همبستگی اجتماعی و مراکز خدماتی هلال احمر ترکیه ارائه می شود و حتی در صورت ارائه همزمان فرمها؛ برای استفاده از هر دو پروژه باید فرمهای جداگانه ای تکمیل شده و درخواستهای جداگانه داده شود، چرا که ارزیابی معیارهای لازم برای استفاده از هر پروژه به شکل جداگانه شروع شده و به پایان می رسد.
وجود حساب های مختلف در داخل کارت هلال احمر به ذینفعان اجازه می دهد تا بتوانند مقدار مبالغی را که از برنامه های کمکی مختلف دریافت می کنند و نیز مبلغ خرج شده و باقیمانده از این حسابها را با جزئیات ببینند. اما در حال حاضر مشاهده این جزئیات فقط در دستگاه های خودپرداز هالک بانک ممکن است. هنگام استفاده از کارت هلال احمر در سایر دستگاههای خودپرداز یا دستگاه کارتخوان ابتدا پول واریز شده به حساب برنامه کمک به انسجام اجتماعی SUY خرج می شود.